Estils i models de vestir

Sari - vestit de deesses hindús i dones índies simples

Sari - vestit de deesses hindús i dones índies simples

uniu-vos a la discussió

 
El contingut
 1. Una mica d'història
 2. Peculiaritats de la indumentària índia
 3. Estil del paradís d'Aishwarya
 4. Sari del casament
 5. Els sari més cars del món
 6. Com es pot portar?
 7. Què portar?

A les pàgines de revistes i llocs web, és probable que hagin vist sovint belleses índies amb vestits brillants, decorats amb pedres precioses i patrons brodats. El drap en què es vesteixen es diu sari.

Sari és un vestit tradicional per a dones que viuen a l'Índia. Aparent fa molts segles, aquest vestit es feia amb un llarg tros de lona en forma de rectangle. Les dones es van embolicar en un tal tela, cobrint-lo per ressaltar les corbes de la figura i per ocultar possibles defectes.

Molts segles més tard, els sarees segueixen sent populars. Són robes informals i elegants de dones índies, així com el vestit original de les dones d'altres països. Amb l'ajuda de saris, les belleses poden demostrar la seva feminitat, elegància i gràcia.

El producte és un llenç sense costures amb una longitud de 5-9 metres i una amplada d'aproximadament 1 metre. Sota ell, una dona posa una faldilla, que és lleugerament més curta que un sari, així com una brusa, que es diu choli. La brusa és sovint del mateix color que la faldilla i el sari, encara que si el sari té un color uniforme, l'acabat de la brusa pot ser diferent.

Una mica d'història

Amb l’arribada del sari al vestuari de les dones a l’Índia s’associa amb moltes llegendes. Segons un d’ells, aquesta peça va ser creada en una màquina màgica per un teixidor, que somiava amb una dona ideal. Va connectar a la tela totes les qualitats que haurien d’estar en aquesta bellesa, després d’haver rebut roba increïblement bella i llarga.

Una altra llegenda connecta l’aparició d’un sari amb el rei Pandav, que va perdre la fortuna i la seva pròpia família en el joc. L'última pèrdua del rei va ser el seu cònjuge. Els enemics volien aconseguir la seva exposició, volent deshonrar a la dona, però no van poder desenrotllar la roba. Krishna va protegir la consort pandava vestint-la amb un sari.

Peculiaritats de la indumentària índia

Després de considerar acuradament el teixit sari, els seus colors, les seves cortines i els seus ornaments, podeu aprendre molt sobre la noia de la qual veieu aquesta túnica. Els sarts estan fets principalment de seda, gasa o cotó. La qualitat del material indica la riquesa del propietari del sari.

Molts poden dir els colors del vestit. Les vídues porten saris blancs sense patrons, mares joves immediatament després del part - groc, les núvies porten saris verds o vermells decorats amb brodats d'or. Molt poques vegades es fa servir una túnica negra, considerant-la infeliç.

A la fabricació de saris indis només hi participaven homes. Es produeix un equip durant molt de temps (uns 6 mesos). Sari no es pot anomenar un vestit barat, però una cosa així fa un període molt llarg i sovint es transmet a descendents.

A primera vista, la majoria dels saris són similars, però no és així. Cada equip és únic i hi ha més d’una dotzena de maneres d’envoltar-les.

Estil del paradís d'Aishwarya

La famosa actriu de l'Índia ha aparegut en diverses ocasions a la catifa vermella i altres esdeveniments importants en luxosos saris.

El 2012, l'estel de Bollywood va aparèixer en una recepció benèfica en un sari de dissenyador amb brodats d'or, i el 2013 el seu sari d'or al sopar de Cannes semblava increïble. L’actriu va complementar aquest vestit elegant amb un embragatge brillant i joies d'or.

Tot i que el color vermell no és gaire adequat per a un acte cerimonial, ja que es fusiona amb el color de la pista, però a Aishwarya, Paradise Sari en tons vermells sembla increïble. L’actriu ha repetit repetidament els magnífics saris d’aquest color en estrenes cinematogràfiques i esdeveniments benèfics.

A més, Aishwarya sol escollir saris transparents. L'any 2006, l'actriu va crear una imatge espectacular amb un sari verd decorat amb brodats blancs. Per a ell, una bellesa va agafar una petxina d'embragatge i uns pendents llargs. El 2011, el vestit d'Aishwarya era de color rosa pàl·lid i la seva decoració consistia en comptes i encaixos de plata.

Sari del casament

El sari en què es casarà la noia és molt bonic i refinat. Els productes estan decorats amb perles, brodats en plata o or, pedreria i una altra decoració atractiva.

L'elecció de tela, patró i cortines afecta la regió de residència de la núvia, el benestar de la seva família i altres matisos. Per exemple, a les regions del nord de l'Índia, les núvies es vesteixen en un sari vermell, a l'est, amb un vestit groc, a Maharashtra, en un sari verd i a Assam, en blancs de neu.

Els sari més cars del món

Al Guinness Book of Records el 2008 van gravar els sari més luxosos i cars. Es calcula que el producte és de 100 mil dòlars (uns 4 milions de rupies). En la fabricació d’aquests sari van participar 30 teixidors. Van treballar manualment el vestit durant uns 7 mesos, creant una roba realment increïble.

Els saris van ser brodats amb plata, platí i or, i després es van decorar amb diamants, safirs, robins, topazis, corals, maragdes i altres pedres precioses.

El valor del producte no és només en aquesta decoració, sinó també en els dibuixos del sari. El llenç estava decorat amb 11 pintures d'un artista famós de l'Índia. El pes d’aquest sari més car era d’uns 8 quilograms.

Com es pot portar?

 1. Amb una faldilla i una brusa, comenceu a omplir el sari de la faldilla del costat dret de la tela.
 2. Emboliqui el producte des del costat dret fins al costat esquerre, fent un cercle. En aquest cas, la part inferior del sari hauria de tocar el terra.
 3. A continuació, comenceu a recollir els plecs de sarees. Depenent de la durada del producte, obtindreu de 5 a 7 plecs o més.
 4. Els plecs recollits es col·loquen juntes per la faldilla perquè "mirin" cap a l'esquerra.
 5. Torneu a col·locar la part lliure de la web restant al voltant de la cintura i gireu l’extrem del producte per sobre de l’espatlla. Es pot fixar a l'espatlla amb uns bonics pins.

Què portar?

 • Les sabates de ballet o sandàlies de sola plana són sabates adequades per a saris.
 • Per l'elegant versió del sari, podeu recollir una bossa petita.
 • Un sari combina perfectament diverses joies, com ara polseres, anells, collarets, grans arracades i altres joies.
Comentaris
 1. Anya
  22.02.2016

  Què bonic! Estic atrevit amb aquests vestits de l'Índia. Vull anar a l'Índia.

Escriu un comentari
Informació subministrada amb finalitats de referència. No es mèdic automàtic. Per a la salut, consulteu sempre amb un especialista.

Moda

Bellesa

Relació