Estils i models de vestir

Què és un vestit sundress rus?

Què és un vestit sundress rus?

uniu-vos a la discussió

 
El contingut
 1. Característiques
 2. Una mica d'història
 3. Qui ho farà?
 4. Varietats
 5. Colors populars
 6. Tendències actuals
 7. Què portar?
 8. Sabates
 9. Accessoris

La roba popular tradicional té gent. Per a les dones russes, aquest vestit és una camisa amb vestits de sol. Al mateix temps, amb el creixent interès per l'etno i la història del seu país, els sarafars russos es van convertir avui en dia en l'atenció dels dissenyadors de moda. Aprenguem més sobre aquestes peces i el seu ús en el passat i en el vestuari modern.

Característiques

El vestit tradicional es distingeix per un tall lliure directe. Una major llibertat de moviment en aquestes peces va proporcionar insercions entre els detalls del producte. El contorn de la persiana russa es pot anomenar suau i molt suau. Això va ser especialment notable en moviment.

A més, els trets característics de la sundress són:

 • Una longitud de faldilla considerable.
 • Mànigues llargues.
 • Equipament en capes.
 • Decoració original en forma d'ornaments complexos i brillants.
 • Vestit de gran pes.

Una mica d'història

Fins al segle XVI, un vestit llarg per a homes es deia un vestit de solàrium, i només més tard aquest nom es va traslladar a la roba de les dones, que es feia servir al cap o amb botons al davant.

Des del segle XVIII, els vestits russos han canviat, associat a les reformes de Peter I, introduint un vestit d'estil europeu a la societat russa. Les Sundresses continuaven portant només burgesos, comerciants i camperols.

Aquestes robes tradicionals van durar el més llarg temps entre els camperols durant molt de temps, de manera que era la versió camperola del vestit de sol que concentrava en si mateix totes les característiques típiques d'aquest element del vestit rus.

Qui ho farà?

En un sundress rus, una dona de qualsevol mida corporal i qualsevol edat sembla atractiva i original. A causa del tall lliure, aquestes peces no restringeixen els moviments i amaguen completament els defectes de la figura.

Varietats

Els vestits de festa tradicionals russos estaven representats pels següents tipus:

 1. Samarreta tipus tunica, que no té costures mitjanes. Aquest vestit també es deia sord, ja que era cosit amb una sola peça de tela i panells laterals. Aquest tipus de sundress és el més antic. El tall frontal era generalment petit, rectangular o rodó. També hi havia sovint una petita incisió en la qual hi havia cordes o un dispositiu de subjecció sobre un botó. Per a la confecció de vestits sundress sords, es va utilitzar tela, tela i altres teles casolanes. A la vora, les armes per a mans i necklines, els articles van ser retallats amb un cub, lona pintada, apliques o brodats en forma de franges estretes.
 2. Model de Kosoklinnaya. Per cosir aquest vestit de sol es va utilitzar un panell posterior sòlid, dues xarxes frontals rectes i falques laterals oblidades. Les teles frontals es van poder cosir o lligar amb l'ajut de bucles de puntes o botons de metall. Per a aquests sundresss utilitzats com a teles casolanes i teles fetes a la fàbrica. Van ser cosits de teles de brocat, tafetà, xinès, vellut, lli, seda, tela, llana i altres materials. Alguns d'aquests vestits de sol tenien un revestiment ajustat, de vegades encoixinat. Per decorar les variacions quotidianes d’un vestit de sol de kosoklinnaya, s’utilitzaven cintes tèxtils o tires de culleres i es van tallar els vestits de festa amb trena, trenes, cintes de seda, franges o puntes metàl·liques.
 3. Model directe Aquest vestit de sol, que també es deia Moscou o rodó, es va convertir en el model més comú al segle XIX. En la fabricació d’aquest sundress s’utilitzaven panells rectes, que es recollien en petits plecs a la part superior. Vestits rectes cosits principalment a partir de teixits de fàbrica.Per a les corretges s’utilitza el mateix teixit que la faldilla, o el va substituir per una trena. La vora d’aquest vestit estava decorada amb cintes o encaixos.
 4. Model amb cosset. Aquest vestit de sol va tenir un cos ajustat on es cosien panells rectes per crear una voluminosa faldilla. Aquesta roba era comuna a la part central del país. També sundresses distingides per separat, el cosset estava en un jou.

Els tipus principals i derivats de sarafans russos es presenten a la figura següent.

Colors populars

Els trets característics del vestit de les dones russes són l'ornamentació multicolor i peculiar. El color preferit per als sundresses era de color vermell. Aquest era el color dels vestits de nit de les noces.

Els vestits de nit blancs amb patrons daurats van semblar magnífics.

També en el color del vestit hi havia tons de blau, marró, negre, taronja, marró i groc. Les dones més grans portaven amb més freqüència un vestit de sol blau o negre.

Tendències actuals

Els dissenyadors utilitzen ara sovint el vestit popular rus com a base creativa de les seves col·leccions. Afegeix elements de la tapa russa a la roba moderna.

Els vestits tradicionals de vestuari també estan guanyant popularitat i es compren per esdeveniments temàtics, parelles infantils o festivals.

Avui en dia, els sarafans russos responen a formes constructives que es van utilitzar per cosir aquestes peces en el passat. Vestits moderns decorats amb brodats folklòrics, presentats en diferents quantitats. Només pot servir com un accent i una decoració interessant, i pot decorar ricament un producte.

Què portar?

En el passat, el vestit es portava amb una camisa llarga, que sovint era blanca. Ara, sota la roba interior, també porten principalment una camisa amb mànigues llargues, decorada amb brodats, però de vegades es substitueix per una brusa blanca. A l’hivern, un vestit rus s’utilitza amb un abric de pell o una jaqueta més càlida.

Sabates

Els models d'estiu dels vestits solars russos es porten amb sandàlies de vímet. En temps fred, les botes són ideals per a això.

Accessoris

Totes les joies i altres accessoris s’han seleccionat tenint en compte l’esdeveniment en relació amb el qual s’usen els vestits sundress russos.

Tant perles curtes com llargues, polseres de metall brillant o plàstic i arracades, cintes, així com bosses de punt fabricats en estil ètnic, són aptes per a aquesta roba. Una incorporació elegant al sarafan rus és un punt kokoshnik.

Comentaris
 1. Galina
  21.02.2016

  Vull un vestit rus vermell per a una sessió de fotos. Hi ha models tan bells!

Escriu un comentari
Informació subministrada amb finalitats de referència. No es mèdic automàtic. Per a la salut, consulteu sempre amb un especialista.

Moda

Bellesa

Relació